• Тук ще споделям някои от моите творения. Надявам се да Ви харесват! Ще очаквам и вашите в страницата – “Нещо и от вас”Това е едно от първите ми творения. Участвах в един конкурс за есе на тема “Любовта между хората”. С това есе стигнах на трето място за област Добрич. След това разбрах, че нищо и никой не може да ме откъсне от писането, мечтите ми и журналистиката.  Продължих и продължавам да се занимавам с това. Сега искам да споделя с вас моето есе. Надявам се да Ви докосне и вас, както докосна мен! 

 • Любовта – тази толкова широко разпространена тема в света. Тази тема която не спира да бъде разгадавана и до ден днешън. Винаги се е говорило затова. Нито е нещо ново, нито пък нещо, което с течение на времето би било могло да се разгадае. Тема, по която винаги има какво да се каже и никога няма да е достатъчно. Всеки говори за любовта, всеки иска да я изпита и да вкуси от тази сладка частица. Любовта няма граници, бариери и стени. Любовта може да е в най-различни форми.
     Любов може да има между момиче и момче.. Тяхната чиста и свята обич се свързва не само с материалното. Истинската любов е всеотдайна и не очаква нищо в замяна. Любимият човек, твой приятел и спътник в живота, би дал всичко за да грее усмивката на лицето ти, за да летиш и да се чувстваш щастлива.  Любов можем да наречем разбирателството между двамата, малките изненади, нежните думи и дори откраднатите влюбени и леко срамежливи погледи. Защото, както се казва “Животът не се мери с броя вдишвания, а с моментите, които ни спират дъха”. Всичко това струва много повече от големите подаръци, луксозните вечери и скъпите коли.
     Освен любовта между мъж и жена има и между приятелите. Там любовта е малко по-различна. В приятелството е друго, то може да бъде вечно, стига да намериш хората, с които да го споделиш, така, че, когато всички други си отиват, приятелите да остават с теб до края. Бог не ни дава хората, които искаме. Той ни дава хора, от които имаме нужда – да ни наранят, да ни изоставят, да се завръщат с още по-силна любов и да ни направят хората, които е предопределено да станем. Тези думи доказват много неща. Когато човек изпадне в трудна ситуация, тогава разбира кои са му познати и кои са му истински приятели. Истинското приятелство не се крепи на услуги, то се крепи на доверие. Истинското приятелство идва, когато мълчанието между двама души е приятно. И ако имаме един верен приятел, който да е до нас ще успееш да преодолееш всичко. Това е приятелската любов, която се изразява в доверието, истината, та дори и уважението. Тези три неща са най-важни за запазване на едно много дълго приятелство. Не можем да наречем едноседмичното приятелство за истинско, защото едно такова приятелство се изгражда с години и доказване.
     Но тук идва момента да споделя най-истинската, чиста, красива и нежна любов. Любовта между семейството. В едно семейство всяка дума и всеки един жест е вид любов. Сутрешното “Добро утро” и вечерното “Лека нощ” заменя много повече от всички скъпи подаръци. Любовта между родители и деца и много крехка и нежна. Много трудно можеш да замениш топлата през зимните вечери на мама или игрите с топка през летните дни с татко.
     Любовта не може да се изрази с толкова много думи, а с подходящите действия. Не е нужно да казваме на всяка втора дума обичам ви или обичам те, понякога действието показва много повече от това, което казваме. Затова не използвайте тази дума, когато не я чувствате!
  10389612_1697293780537125_5771368272088600011_n

 

                                                  Сертификатът ми от БНР

 

24993082_2002338240032676_376655945153880796_n


 

Следващото нещо, което искам да споделя с вас и с което се гордея изключително много е моята препоръка. Тази препоръка е от радио “Добруджа”. Там съм стажувала 4 години, през които разбрах, че няма и няма и няма и да има по-важно от журналистиката. Много спънки имах и много похвали, но аз не се отказах. Работих с много, които ми помогнаха да се усъвършенствам първо като човек и личност и второ като човек, който може да каже, че е добре подготвен да навлезе в тази сфера.

 

 

 

 

13516329_1747658598833976_2300220814058892701_n

Advertisements